Blogs en websites

Verhalen van onderweg.

LAND/REGIO: Nederland > de wereld
LEEFTIJD KIND(EREN): 1 en 4 jaar

Lange vluchten, dreinende kinderen, jetlags, tropische ziektes en een berg CO2 uitstoot. Voor de kinderen hoef je het niet te doen. En als je toch drie maanden sabbatical hebt kan je het ook anders aanpakken. Elsbeth en Oscar stappen daarom op de bakfiets. Wie bedenkt er nou zoiets?

bakfietsvakantie.nl

LAND/REGIO: België > Nederland
LEEFTIJD KIND(EREN): 9 en 11 jaar

Renske is 11 jaar en gaat al voor de vierde keer met oma en opa fietsen. Maar dit is de eerste keer dat ze naar het buitenland gaan. Van Sint-Truiden naar Amsterdam! Zus Lotte is 9 jaar. Voor haar is het ook de vierde keer dat ze mee gaat fietsen. Samen vertellen ze hun avontuur op hun blog: Renske schrijft, Lotte maakt de foto's. En de opa en oma, Marc & Marie-Jose? Dat zijn echte wereldfietsers, zij fietsten al tot in Signapore.

met-oma-en-opa-naar-amsterdam.blogspot.com

LAND/REGIO: België
LEEFTIJD KIND(EREN): 2 en 4 jaar

Reen en Ester zijn twee jonge mama's die op zoek waren naar de ideale oplossing om zich vlot te verplaatsen met twee kinderen, in het stad en daarbuiten. Ook het meenemen van extra materiaal, het gebruiksgemak en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij hun zoektocht om de ideale fietscombinatie. Hun verhalen lees je hier:

maisonslash.be/early-adopter/longtail-cargo-bike
esterdepret.be/longtail-cargobike

LAND/REGIO: Nederland > Peking
LEEFTIJD KIND(EREN): 1 jaar en ouder

Familie de Vries fiets met hun tandem gefaseerd richting China. Van Utrecht naar Peking om precies te zijn. Elk jaar komt er dus een etappe bij. Hun avontuur startte in 2014 en ze hebben inmiddels hun derde etappe afgelegd. Voor het laatst met zijn drietjes want als alles goed gaat zijn ze binnenkort met z'n vieren. Hoe hun avonturen verlopen lees je op hun blog. 

utrechtnaarpeking.blogspot.be

LAND/REGIO: Marokko, Spanje, Portugal, Frankrijk, België
LEEFTIJD KIND(EREN): 5 jaar

Nesta gaat graag op safari. Niet met de jeep maar mee op de fiets van mama en papa. In 2016 fietsten Heidi, Steven en Nesta van Marokko naar huis. Woestijn, bergen, kust, warmte, hitte, droogte en nattigheid, van alles wat. Drie jaar eerder gingen ze al op fietsavontuur van Las Vegas naar Canada. 

https://nestafari.wordpress.com