Chinook versus Cross

De nieuwe Thule Chariot Cross in vergelijking met zijn voorganger de Chariot Chinook.

Thule heeft dit jaar twee nieuwe modellen van de Chariot op de markt gebracht, de Cross en de Sport. Ik ben heel benieuwd hoe deze karren het doen ten opzichte van hun voorganger, de onder fietsreizigers populaire Chariot Chinook. Van Thule mag ik de Cross een tijdje uitproberen.

De Thule Chariot Chinook is niet meer in productie maar werd geclassificeerd als een allround stedelijke fietskar, bedoeld voor dagelijkse gebruik. Het betrof een luxe uitvoering met een aantal extra’s die door fietsreizigers erg werden gewaardeerd, zoals een verstelbare rugleuning, een zwenkwiel met luchtbandje dat onder de kar kan worden geklapt, en verwijderbare zijramen voor extra ventilatie.

De Chariot Cross, uit de nieuwe lijn, wordt omschreven als een allround fietskar voor gezinnen met een actieve leefstijl. Mijn eerste en opvallendste bevinding is dat ik de kar niet voel. Dankzij een strakke koppeling en instelbare bladvering volgt de kar heel soepel achter de fiets. Maar dat gold ook al voor zijn voorganger.
Voor mij is de Cross in eerste plaats een fietskar en kinderwagen, zo zal ik die gebruiken. Ik bekijk de kar vanuit het perspectief van fietsreizigers die met kinderen meerdaagse trektochten willen maken.

Wat is er veranderd?

Ten aanzien van vorige modellen heeft Thule het ontwerp van de Sport en de Cross sterk vereenvoudigd, wat tot een forse gewichtsbesparing heeft geleid. De Cross weegt ten opzichte van zijn voorganger circa vier kilo minder (respectievelijk 12,8 kilo voor de enkel en 14,5 kilo voor de dubbel).
De veranderingen zijn zowel geavanceerd als minimalistisch. In tegenstelling tot voorgaande modellen is het doek niet meer om een buizenframe gespannen, maar deels geïntegreerd in het frame. Bij eerdere modellen werden er door gebruikers kussentjes om de buizen gebonden. Bij de nieuwe modellen zijn alle harde onderdelen van het frame met schuimvulling afgedekt om pijnlijk stoten te voorkomen. Het opvouwen van de kar gaat met een kliksysteem en vouwvergrendeling. De kar is makkelijk in te klappen voor transport. De Cross is heel compact en daardoor ook makkelijk in een hoek van de gang of schuur weg te zetten. De duwstang en de bagagetas kan je omhoog klappen waardoor de kar weinig ruimte inneemt.
De duwstang is door middel van een kliksysteem in hoogte verstelbaar. De zijwieltjes zet je tijdens het fietsen vast op de bumper. Voor de fietsstang zit aan de buitenzijde van de kar een bevestigingspunt.
Alle bewegende onderdelen zijn mooi afgewerkt. Nergens kunnen velletjes of vingertjes tussen komen. Losse spullen kun je kwijt in het net of in de bagageruimte achter op de kar of in het apart geleverde bagagerek (belastbaar tot 2,5 kilo) dat je op het dak van de kar kunt bevestigen.

 

REGENHOES

Een groot verschil met de vorige lijn is de minimalistische oplossing voor beschutting tegen diverse weersomstandigheden.
De oudere modellen van Thule hadden een vaste regenflap, een extra losse regenhoes voor zwaardere buien, een muskietenflap en verstelbare zonneschermpjes. Op de nieuwe modellen heeft Thule gekozen voor één waterdichte oplossing, die werkt voor zowel lichte regen als plensbuien. Een losse hoes wordt met lusjes en haakjes over de kar gespannen. Als het droog is, rol je de hoes gedeeltelijk of helemaal op en stop je die weg onder het dakje, of je laat die achter de kar bungelen. En dat werkt als je het systeem eenmaal doorhebt prima. Je moet daarvoor wel goed naar de instructievideo’s op de website kijken. Erg vanzelfsprekend is het niet. De vaste flap bestaat uit muskietengaas. Hiermee sluit je de kar tijdens het fietsen af zodat er geen insecten of ander rondvliegend spul in de kar kan komen. Bijkomend voordeel is dat speelgoed, schoentjes en knuffels binnenboort blijven. Het losse zonneschermpje klik je op het frame en kan je omhoog en omlaag schuiven afhankelijk van de stand van de zon.

 

KANTELBAAR ZITJE

De kantelbare rugleuning, een uniek kenmerk van de Chinook, is ook op de nieuwe sportieve modellen Cross en Sport overgenomen. Door de rugleuning in de ligstand te positioneren, bungelt het slapende kind niet voorover in zijn stoeltje. In de dubbele uitvoering zijn de zitjes individueel instelbaar.

Aan de achterzijde van de Cross zit een bagagetas, ruim genoeg voor regenkleding, lunchpakket en verschoningstas, kortom alle spullen die je graag snel bij de hand hebt. Je kan er met gemak twee volle pakken luiers in kwijt. De tas heeft de breedte van de kar dus in de dubbele uitvoering kan je nog meer kwijt. De tas zit aan de kar vast en de inhoud is daardoor met de zitting in ligstand wat lastig te bereiken

 

WANDELWAGEN

Een ander uniek kenmerk uit de Chariot lijn, was het enkele voorwiel met luchtbandje van de Chinook, dat tijdens het fietsen onder de kar werd geklapt. Op de nieuwe modellen is dit bandje uit gewichtsbesparing wegbezuinigd. Met het luchtgevulde voorwiel stuurde de kar bij gebruik als wandelwagen heel soepel over onverharde en bochtige paden. Dat luchtbandje maakte de kar heel veelzijdig in het gebruik. Op de Sport en de Cross zitten twee harde plastic buggywieltjes die tijdens het fietsen op de bumper van de kar worden vastgezet. Een prima oplossing die ook werkt. Maar bij gebruik als wandelwagen, geven de harde wieltjes alle trillingen door. Wat een beetje in contrast is met het soepel en geruisloos volgen achter de fiets. Ook rolt het luchtgevulde bandje soepeler over het grasveld op de camping en is de Chinook makkelijker te sturen.

 

VENTILATIE

Een nadeel van de Cross is de beperkte ventilatie. Aan de achterzijde, achter het hoofdsteuntje zit een enkele ventilatieopening met muskietengaas. De opening bevindt zich onder het bagagenet. Als je daar een vest in stopt, sluit je de ventilatieopening af. Wanneer je de regenhoes over de kar heen trekt, vormt zich al snel condens op de ramen wat je het zicht op je kind ontneemt. Thule erkent dit probleem en werkt aan een oplossing.

Enkel bij de Sport kunnen de (uv-werende) ramen worden verwijderd. De verwijderbare ramen met daaronder muskietengaas, ook al toegepast in de CX en de Chinook, zijn een uniek kenmerk en een groot pluspunt van Thule. Op zomerse dagen kan de temperatuur in de kar onder het dakje en met geringe doorstroom van lucht hoog oplopen. De uitneembare ramen zorgen dan voor extra ventilatie. De verwijderbare ramen zouden standaard op beide sportieve modellen uit het hogere segment fietskarren van Thule moeten zitten.

Conclusie

De Cross is een lichtgewicht kar voor sportief gebruik. Heel geschikt om hoge bergpassen over te komen. En alle basisbenodigdheden zitten er op. Wat me heel erg verbaast is het geringe verschil tussen de Cross en de Sport. Er valt voor de consument niet zo veel te kiezen. De Sport is standaard uitgevoerd met handbediende schijfremmen en verwijderbare ramen. Maar de schijfremmen zijn als extra accessoire te bestellen bij de Cross. Blijft over de verwijderbare ramen voor extra ventilatie op warme dagen. Hoewel de Cross in veel opzichten een verbetering is (eenvoud en gewicht), maakte het totaal aan extra’s als het zwenkwiel, de afneembare bagagetas, verstelbare zitting en de verwijderbare ramen de Chinook tot een unieke reiskar. Het is jammer dat zo’n veelzijdige kar door Thule niet meer wordt gemaakt.

 Optionele accessoires:

  • infant sling (baby hangmat)
  • peuterzitje
  • cargo rack (bagagerek voor op het dak)
  • handbediende schijfremmen
  • joggerset
  • langlauf/ski set

 

Met dank aan Lisa Koelemeijer, Mark van den Boorn en Fedde (4) voor de vergelijking met hun Chinook.
Tekst en foto's: Frouke Van Ommeren

 

Voor meer informatie over kinderfietskarren, volg de respectievelijke linken: