Wat heb jij nou aan je fiets hangen?

Een goede fietskar is kinderwagen, buggy en fietstransport in één. En een fietskar gaat als het goed is een baby, dreumes, peuter fase mee. Kinderen kunnen vanaf een paar maanden tot ongeveer een leeftijd van vijf jaar mee in de kar, afhankelijk van lengte en gewicht. Het loont dus de moeite om je goed in de kenmerken te verdiepen.
 
 
In een fietskar is je kind goed beschut tegen gure weersomstandigheden. Bij regen kan er een regenflap overheen en de meeste karren zijn voorzien van muskietengaas om insecten of ander rondvliegend spul buiten te houden. De meeste karren zijn om te bouwen tot buggy. Eenmaal op je bestemming koppel je de fietsstang af en bevestig je de buggywieltjes.
 
In dit artikel bekijken we de Thule Chariot Chinook en Cross, Winther Dolphin 2, Croozer Kid for 1 en de Burley D'lite. Grofweg zijn deze karren in twee categorieën in te delen. De Thule Chariot Chinook, en zijn opvolgers Cross en Sport, zijn ontworpen voor sportieve prestaties met minimale ruimte voor bagage. Winther en Burley leveren juist allround karren met veel bagageruimte. Qua gewicht ontlopen de karren elkaar niet zoveel, het verschil tussen de nieuwste modellen met twee zitplaatsen loopt uiteen van 400 tot 1600 gram, met 12,9 kilo voor de Burley D’lite en 14,5 kilo voor de Thule Cross. Croozer vormt hierop een uitzondering en is met zijn 16,5 kilo tamelijk zwaar. De Tout Terrain vormt een uitzondering en wordt apart in een kader behandeld.
 
THULE CHARIOT CHINOOK

Lisa Koelemeijer en Mark van den Boorn reisden in 2017 met Fedde (3) in de Thule Chariot Chinook drie maanden door Frankrijk, Zwitserland en Duitsland. De kantelbare zitting gaf de doorslag bij de aanschaf van de kar. "Hierdoor bungelt Feddes hoofd niet zo eng voorover als hij slaapt, maar blijft hij mooi naar achteren liggen." Fedde zat meestal ‘s morgens in het stoeltje en na de lunch in de kar. Negen van de tien keer sliep hij in de kar en werd hij pas wakker op de camping. Een ander pluspunt van de Chinook is het buggywiel met luchtband dat tijdens het fietsen onder de kar wordt gedraaid. Door dit bandje rijdt de kar ook als buggy erg lekker over onverharde paden. De aparte joggingwielen die bij andere karren worden geleverd, zijn te zwaar en volumineus om mee te nemen op een fietsreis.


+ Ligstand
+ Inklapbaar luchtgevuld buggywiel
+ Uitritsbare zijramen
+ Zijbevestiging voor de fietsstang 
- Beperkte bagageruimte
- Niet meer in productie
 
⇒ THULE CROSS

Thule heeft dit jaar twee nieuwe modellen op de markt gebracht, de Cross en de Sport. Ik ben heel benieuwd hoe deze karren het doen ten opzichte van hun voorganger, de onder fietsreizigers populaire Chariot Chinook. Van Thule kreeg ik de Cross op proef. Mijn eerste en opvallendste bevinding is dat de kar heel erg soepel rijdt. Ik voel hem niet. In het begin kijk ik steeds achterom om te zien of de kar nog achter mijn fiets hangt. Volgens de leverancier komt dat door de koppeling, waar maar heel weinig speling op zit. De instelbare bladvering effent het wegdek, waardoor de kar goed volgt.
In beide modellen is het kantelbare zitje overgenomen, maar het luchtgevulde bandje aan de voorkant is vanwege het aanzienlijke extra gewicht vervangen door twee harde plastic buggywieltjes. Alleen de Sport-uitvoering heeft nog uitritsbare raampjes. Ik heb mijn bedenkingen over de ventilatie, want met de bijgeleverde regenhoes wordt de kar vrijwel helemaal afgesloten. Een uitgebreid verslag van mijn bevindingen kun je hier lezen.

 
WINTHER DOLPHIN 2

Wiebe van der Leij en Tineke Elzinga fietsten van Delfgauw naar Compiègne, Frankrijk, met Sinne van drie jaar in een tweedehands Dolphin. "De kar loopt kaarsrecht achter de fiets, nooit zijn we bang dat hij op een drukke weg uitzwenkt", zegt Wiebe. Groot voordeel vinden ze de ruimte, zowel voor Sinne als voor de bagage. Ondanks de vering stuitert de kar een beetje. Door middel van de draaiknoppen is de kar in een paar minuten in te klappen. Als ook de wielen eraf worden gehaald, past de kar prima achterin een stationwagen.

+ Ruime kar
+ Stabiliteit door harde kuip
+ Keuze as- of framebevestiging
+ Ligstand (nieuwere modellen)
Uitritsbare ramen
- Kunststofbak dempt trillingen minder
- Minder makkelijk in te klappen
- Ingeklapt minder compact
- Spiraalvering niet instelbaar
     
BURLEY D'LITE (model 2004 - 2006)

Joris Kroos en Anneloes Sepers fietsten op de tandem met Oskar van anderhalf in de Burley D’lite (model 2004-2006 zonder vering) de Groene Valleienroute. De vering missen ze niet. "Schokken worden grotendeels opgevangen door de banden en het zitje van gespannen doek", zegt Anneloes. Ze zijn ontevreden over de bevestiging van de babyschaal. "Het kindje zit te rechtop en hangt daardoor in het harnas", aldus Joris die nog een nadeel noemt: "De kar is te breed voor de lift op het treinstation." Na intensief gebruik is de kar inmiddels niet meer waterdicht. Anneloes: "Tijdens hevige regenbuien komt er via openingen aan de voorkant water naar binnen. De luiers op de bodem van de kar zitten in plastic tassen, anders worden ze nat."

+ Keuze as- of framebevestiging
+ Ruime kar
- Babyschaal moeilijk goed te bevestigen
- Geen mogelijkheid om flap te bevestigen als je met open kar rijdt
     
CROOZER KID FOR 1

Frouke van Ommeren fietste met Jitte van zeven maanden in een tweedehands Croozer voor het eerst een langere tocht tijdens het Nazomerweekend van de Wereldfietser in 2017. Omdat de meningen over vering sterk uiteenliepen, leek me dat niet noodzakelijk toen ik de kar kocht. Maar op bospaden stuitert de kar over boomstronken en rammelde daardoor erg. Het hangmatje schommelde flink heen en weer, maar Jitte hoorde ik niet klagen. In het hangmatje lag Jitte als baby heel comfortabel, ook tijdens iets langere tochten. Nu hij een dreumes is, zit hij er in een peuterzitje ook erg comfortabel bij.

+ Comfortabele babyhangmat
+ Ruime kar
- Geveerde koppeling zorgt voor trekken en duwen. Nieuwe modellen hebben een vaste as-koppeling
- Bodemdoek verliest waterafstotende werking
- Geen vering
 

Opbergen

De uitgeprobeerde karren zijn op de Winther na allemaal in een handomdraai in te klappen. Dankzij een kliksysteem zijn ook de wielen eenvoudig af te nemen. Bij de Dolphin duurt het opvouwen wat langer en vanwege de harde kunststof kuip is hij niet klein opvouwbaar. Het snel en compact kunnen opvouwen is niet alleen handig als je thuis weinig ruimte hebt, maar ook als je de kar in auto, trein of vliegtuig wilt meenemen.

Vering

Vering is niet alleen heel prettig voor het kind, maar draagt ook bij aan een soepel en rustig rijgedrag. Het soort vering verschilt per merk.
Thule heeft op de meeste modellen, waaronder de Cross en haar voorganger de Chinook bladvering die instelbaar is naar gewicht en ondergrond. De nieuwere modellen Burley Solo en D’lite zijn uitgerust met een naar gewicht instelbare spiraalveer. De spiraalveer van de Winther Dolphin is niet instelbaar en zou volgens enkele reviews bij een lading tot tien kilo veel te stug zijn om effect te hebben.
 

TIPS
1. Om te voorkomen dat je kind zand, modder of steentjes, in zijn gezicht krijgt,
kun je het achterspatbord verlengen met het eindstuk van een ander spatbord en
een extra spatlap.
2. De meeste karren worden geleverd met standaard bandjes waarmee je snel lek rijdt.
Je kunt ze vervangen door banden van een betere kwaliteit, zoals de Schwalbe Big Apple.
3. Veel ouders ervaren het gebrek aan contact met hun kind als nadeel. Voor een
kind is het een leuke afwisseling om in een stoeltje op de fiets te zitten,
waar het beter om zich heen kan kijken.

Koppeling

Het rijgedrag wordt mede bepaald door de stijfheid van de koppeling aan de fiets. Die kan het beste zo stijf mogelijk zijn. Een geveerde koppeling, zoals bij de Croozer, lijkt mooi, maar geeft schokken in de rijrichting terug, wat zorgt voor trekken en duwen bij het inhouden en aanzetten. De karren van Thule, Burley en Winther hebben daar geen last van. Bij Winther en Burley heb je de keuze tussen bevestiging van de koppeling aan de as of aan het frame. Een framebevestiging heb je nodig bij een fiets met Rohloffnaaf. Croozer en Thule leveren alleen een askoppeling.

Bodem

Een bodem van doek dempt trillingen. In de Burley, Croozer en Thule karren is het zitje ook van doek en hangt dit in het frame. De Dolphin heeft een harde plastic bodem, die duurzaam is, gegarandeerd waterdicht en makkelijk is schoon te maken. De keerzijde van de plastic kuip is dat die trillingen doorgeeft. Het zitje maakt deel uit van de kuip, zodat de trillingen ook aan je kind worden doorgegeven. Doek is minder slijtvast gevoeliger voor schade. Bij de Chariot Chinook bestaat de bodem uit waterdicht pvc-gecoat zeildoek. Andere modellen waaronder de Chariot Cougar, Burley en Croozer hebben een bodem van geïmpregneerde cordura. Bij de nieuwe modellen van Thule bestaat de bodem uit PU-gecoat cordura. De binnenzijde voelt als stof en de onderkant heeft een heel dun kunststof laagje. Het bodemdoek van tweedehands karren kan zijn waterafstotende werking hebben verloren, zoals tijdens mijn eerste kampeertocht met Jitte in de tweedehands Croozer bleek. Door de stromende regen was alles op de bodem van de kar doorweekt, maar het belangrijkste vrachtje lag met zijn zes maanden lekker droog in het hangmatje. Dat kwam ook door de nieuwe regenhoes die over de randen van het dakje heen valt zodat er geen water door de naden kan stromen.

EEN OF TWEE?
De keuze tussen één of twee zitplaatsen wordt niet alleen door het aantal kinderen bepaald.
Voor Mirjam wouters met Tara van anderhalf jaar weegt de tien centimeter extra breedte van
de tweekinds Burley D’lite niet op tegen de extra ruimte die de kar biedt. Zo kan er eventueel
nog een kindje naast, maar ook het inpakken van de bagage luistert niet zo nauw. Ze ervaart
echter ook de beperking van een bredere kar. "In sommige winkels kom je niet door het gangpad
heen." Wiesje vindt het verschil in breedte echter cruciaal. "In grote steden voelt het met
een kar voor één kind een stuk veiliger. Je komt overal makkelijker langs." Ook Mark en Lisa
kozen een Thule Chinook voor één kind vanwege de compactheid, een groot voordeel op smallere
paden. Mark: "Op de voortassen lijn ik de fietskar uit, dan weet ik hoe ver ik opzij kan."

Bagageruimte

Zoals al even genoemd zijn er significante verschillen in de hoeveelheid bagageruimte. De Thule heeft aan de achterzijde van de kar een inklapbare beugel met een tas waarin je het minimale aan benodigdheden kwijt kunt, zoals de luiertas en de lunch. In een bagagenet aan de achterkant kun je een jas of trui stouwen. Op het dak kan een los bagagerek worden bevestigt. Het rekje mag maximaal tot 2,5 kilo belast worden en heeft een beperkt volume wat net geschikt is voor een jas, helm, bal of wat boodschapjes onderweg. Maar zo is het ook bedoeld, want hoe minder bagage je in de kar hebt, hoe sneller je de berg op fietst! Bagage in de kar voelt namelijk zwaarder dan bagage op je fiets. Zo voel ik duidelijk het verschil tussen mijn kind in de kar of in het zitje op de fiets. Dat laatste fietst een stuk lichter. De Burley, de Croozer en de Dolphin hebben achter de zitting een grote bagageruimte die je lekker kunt volstouwen. Daarbij moet je wel oppassen dat de bagage niet tegen de zitting van het stoeltje duwt, want dat moet vrij kunnen hangen om de schokken op te vangen.Bij de Dolphin heb je daar geen last van omdat de rugleuning is gevormd uit hard plastic. De grote bagageruimte maakt de kar wat gebruiksvriendelijker voor dagelijks gebruik en dagjes uit: je gooit alles in de kar en hoeft geen extra tassen mee te nemen.
 
TOUT TERRAIN SINGLETRAILER

Tout Terrain heeft één wiel waarmee de kar in het spoor van de fiets volgt en dus heel geschikt is voor single tracks. Met een gewicht van 9,5 kilo en een breedte van 45 centimeter, is het de lichtste en de smalste kinderfietskar. Janneke Paalhaar en Patrick Hoekstra reisden met Nora in de kar door Japan en Zweden. In 2017 ging Teun in de kar en Nora op de Hase Pino mee door Montenegro. En in mei fietsen ze drie weken met de inmiddels drieëneenhalf- en anderhalfjarige kinderen door Frankrijk. Janneke: “Teun en Nora zaten om de beurt in de kar. De kar heeft een dakje waardoor ze nooit rechtstreeks in de zon zitten.” Met mooi weer fietsen ze met het muskietengaas en voor regen is er een regenflap. Aan de voorzijde van de kar zit een spatflap.

+ Instelbare luchtvering
+ Bodem van cordura
+ Demonteerbaar voor transport
+ Koppeling aan de zadelpen
- Geen bagageruimte
“Je merkt helemaal niet dat je een kar achter de fiets hebt en omdat er goede vering op zit is onverhard voor de kinderen geen probleem. In Frankrijk zochten we met de gps de kleine weggetjes op en die waren vaak onverhard en met veel stenen. Omdat de verbinding zo stijf is en er geen speling in zit, helt de kar niet.” De Singletrailer volgt daardoor exact de hellingshoek van de fiets. “Als je goed fietst, rij je automatisch goed met de kar”, aldus Janneke. 
De Tout Terrain is niet om te bouwen tot wandelwagen, maar dat heeft Janneke niet gemist. “De kinderen lopen goed en wij wandelen op reis niet zoveel. De laatste vakantie hebben we bijna elke dag gefietst. Na het fietsen vinden de kinderen het heel fijn om te spelen, dus dan komen we eigenlijk niet meer van de camping af.”
 

Tekst: Frouke Van Ommeren - Foto's: Mirjam Wouters, Joris Kroos en Friedel Grant
Bron: De Wereldfietser 2018 3

 
Voor meer informatie over kinderfietskarren, volg de respectievelijke linken: