Bagagekar

Heb je op je fiets te weinig ruimte voor alle bagage, dan kun je een bagagekar overwegen. Zo'n kar heeft al snel een inhoud van honderd liter en je kan je spullen netjes bij elkaar opbergen. Voor veel fietsende gezinnen de ideale oplossing.

Opgelet! Het risico van een bagagekar is dat je te veel spullen meeneemt op vakantie. Je hebt toch genoeg ruimte... Realiseer je goed dat elke extra kilo bagage merkbaar is bij het fietsen. Zeker wanneer je ook kinderen op de fiets vervoert. Een te zwaar beladen kar kan bovendien voor onveilige situaties zorgen. 

Een of twee wielen?

Een eerste belangrijke keuze is die van het aantal wielen.

Een éénwieler is smal en dat is een voordeel op smalle paadjes en bij hekjes. Bovendien volgen ze de fiets over het algemeen erg goed. De kar zit met een stevige vork vast aan de uiteinden van de achteras van de fiets. Is de kar zwaar beladen, dan kan het lastig zijn om ze aan te koppelen. Ook parkeren en door bochten fietsen kan dan lastig worden omdat de bagage zijwaarts aan de fiets gaat trekken. Ga je met een bepakte éénwieler fietsen, dan heb je een goede stijve fiets nodig met een erg sterk achterwiel. Verder kost het fietsen met éénwielkar iets meer energie dan fietsen met een tweewieler.

Een onmiskenbaar voordeel van een tweewieler is dat deze blijft staan, ook als hij niet aan de fiets vasthangt. Dat is handig bij het aankoppelen, parkeren of keren. Bovendien belast een tweewieler de fiets minder dan de eenwieler. Dat de kar breder is, kan dan weer als een nadeel ervaren worden op smalle paadjes, langs stoepranden,... Een tweewieler volgt de fiets iets onrustiger. De meeste zitten met een dissel vast aan de linkerkant van de achteras van de fiets.

Remmen

Houd er rekening mee dat je met een bagagekar een langere remweg hebt. Uiteraard zijn goede remmen altijd belangrijk maar met een zwaarbeladen bagagekar zijn ze onmisbaar. Cantilever-remmen of rollerbrakes (trommelremmen) voldoen dan ook alleen als je in vlakke gebieden fietst. Met hoge snelheid een noodstop maken met een zwaar bepakte tweewieler kan gevaarlijk zijn. Je achterwiel kan links uitbreken. Wees hier attent voor!

Koppelsystemen

Er bestaan heel wat verschillende soorten koppelingen. Aan één of aan twee punten van de achteras van de fiets verankerd. Doorgaans klemmen de systemen onder de moeren van de as of ze vervangen de originele snelspanning. Er zijn ook systemen die vastklemmen tussen de staande en liggende achtervork. Sommige koppelingen zijn eenvoudig en passen altijd. Andere zijn ingewikkeld en maken van het aan- en afkoppelen een tijdrovende activiteit.

 

Gewicht

© Jorica de Leeuw

Bagagekarren verschillen nogal in gewicht. De lichtste is nog geen 6 kg, maar er bestaan ook karren die ruim het dubbele wegen. Wees hier alert voor tijdens je keuze want je moet elke kilo zelf voorttrekken.