Alleen op de fiets

En plots is het zover. Je kind is groot geworden en wil alleen fietsen. Op eigen kracht, al trappend de wereld veroveren. Of het nu om korte afstanden gaat of een fietsvakantie, het is gezond voor je kind om zich met de fiets te verplaatsen. Gezien je kind al wat groter is kan je duidelijke afspraken maken voor je de straat op gaat. En met wat extra felle kleuren aan valt je flinke kerel/meid goed op in het verkeer. Geef zelf ook altijd het goede voorbeeld: respecteer de verkeersregels, wees alert voor gevaar en hou rekening met de andere deelnemers in het verkeer.

Wanneer de wil en het kunnen van je kind het gewenste niveau bereikt hebben, is het minsten zo belangrijk om je kind met een geschikte fiets erop uit te sturen. Dat maakt het fietsen meteen een stuk veiliger en voorziet je kind van het nodige zelfvertrouwen om verder te gaan. Hier enkele items waar je het best rekening mee houdt bij het kiezen van een kinderfiets

Een gouden raad is om een fiets eerst te proberen alvorens die te kopen. Online aankopen mogen dan wel snel verlopen, indien ze niet doordacht zijn brengen ze nadien vaak ook de nodige problemen met zich mee: fout formaat, moet nog gemonteerd worden, niet de gewenste kwaliteit, slechte service,... .

Het aanbod kinderfietsen is groot, te groot om ze allemaal te gaan opsommen. Daarom beperken we ons overzicht tot kinderfietsen die thuishoren in de categorieën: sportief, lichtgewicht en geschikt voor fietsvakanties.

Is je kind nog in leerfase, zijn de afstanden of de hellingen die je doet nog te groot en koppel je voor het gemak graag de kinderfiets nog even aan die van jou? Surf dan zeker eens naar deze pagina voor meer informatie over het koppelen van kinderfietsen.