Fietsen met kinderen kampeerweekend 2017

 

Voor de dertiende editie van het Fietsen met Kinderen Kampeerweekend trekken we naar Natuurcamping Landgoed Old Putten te Elburg. Van vrijdag 16 tot en met zondag 18 juni komen daar al minsten 19 volwassenen en 20 kinderen samen om hun ervaringen uit te wisselen, bij te praten, te fietsen (uiteraard!) en te spelen.

Sfeer en fun staan voorop. Het concept is zeer eenvoudig: een weekend op een camping voor gezinnen die met kinderen op fietsvakantie (willen) gaan. Informatie met elkaar delen over materiaal en fietsroutes terwijl de kinderen samen spelen en ontdekken dat zij niet de enigste op aarde zijn waarvan de ouders per se met de fiets op vakantie willen.

De natuurcamping is een vredig lustoord voor de ware kampeerder. De totale oppervlakte van het landgoed bedraagt 17 ha. Het historisch huis met koetshuis en poortwoning, de tuin en het parkbos zijn geheel omgracht. Daarbuiten liggen de landbouwgronden, een kilometer lange allee en het 5 ha grote kampeerterrein. Dwars door het landgoed stroomt de Puttener beek.
Voor de kinderen is er meer dan voldoende speelaccommodatie: een kleuterbad, een zandbak, schommels en een klimrek. In het bos is bovendien een kampvuurplaats.
verder ligt Old Putten op amper 10 minuten lopen van het Middelleeuws vestingstadje Elburg, in het overgangsgebied van het Veluwmassief naar de Randmeren. Een streek gekenmerkt door veel wandel- en fietsmogelijkheden. Het vlakbij gelegen Veluwemeer  heeft zandstrandjes en veel watersportmogelijkheden.

Programma

Het programma (geheel vrijblijvend) ziet er in grote lijnen zo uit:
Vrijdag: aankomst, kennismaken en bijpraten
Zaterdag: fietstocht naar een speeltuin, picknick lunch en de namiddag houden we voor de uitwisseling van ervaringen omtrent de thema's gereedschap, eten, vermaak en ochtendroutine. ‘s Avonds zitten we bij elkaar om te koken en eten.
Zondag: fietsparcours voor de kinderen en kopje koffie om het weekend af te sluiten.

Kosten

Alle kampeerkosten, inclusief eten en drinken, zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Deelnemen aan het weekend? Tof! Aanmelden doe je op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Meer informatie?

De meest recente details van het weekend lees je in deze pdf.

Is dat niet voldoende? Neem dan contact op via: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Tot dan!

Pieter & Cynthia 
Sabine en Frederik