Wegwijs in bakfietsland


Bakfietsen, een nieuwe trend in fietsland. In het bijzonder in de dichtbebouwde delen van fietsland. Lekker gezellig met (al) je kind(eren) voorop rondcruisen en bovendien nog boodschappen of andere goederen kunnen vervoeren. Zeg nu toch eerlijk, waarom zou je geen bakfiets willen?

De opties lijken inmiddels eindeloos: twee of drie wielen, bak uit hout of pvc, met elektrische ondersteuning of niet,...? Wij helpen je graag een weg banen door de optiejungle zodat ook jij het ideale model kan vinden.

In de rubriek 'Bakfietsen' wegen we de voor- en nadelen af, aangevuld met een kort stukje over de wetgeving. Een bakfiets is doorgaans toch een stukje langer en breder dan een gewone fiets en dat vraagt om aangepaste regels.

De juiste bakfiets kiezen betekent vanzelfsprekend de juiste keuzes maken. Hier zetten wij de belangrijkste kenmerken waar je moet op letten tijdens je aankoop netjes op een rijtje. 

Tot slot een overzicht van het huidig aanbod bakfietsen, geordend volgens prijs (van laag naar hoog). Met behulp van enkele handige tabs helpen we de selectie gemakkelijk verfijnen.