Met twee of meer kinderen op een longtail cargo-bike

In Amerika is het al een trend, in Europa zijn ze aan een opmars bezig... de longtail cargo-bike. Geen bak vooraan maar een extra lange bagagedrager om uw 'cargo' op te stapelen. Je kan deze het best omschrijven als een superhandige fiets met het laadvermogen van een bakfiets en het rijcomfort van een gewone fiets. Je zou denken dat deze fietsen een stuk langer en zwaarder zijn dan een gewone fiets maar niets is minder waar. Door ingenieuze ontwerpen blijven de extra centimeters en kilogrammen zeer beperkt.

Er kunnen tot wel drie kinderen of twee fietsstoeltjes mee achterop. En dan zijn er nog de grote fietszakken met volumes tot wel 85 liter waarin je heel wat boodschappen of ander gerief kwijt kan. Afhankelijk van het merk en model halen deze fietsen een laadvermogen tot 200 kg. Zelfs een andere fiets meeslepen is een mogelijkheid. Zo kunnen peuters zelf fietsen tot ze moe zijn en vervolgens achterop jouw fiets gaan zitten. Dat maakt fietsuitstapjes des te aantrekkelijker.

Ook als je kinderen volledig zelfstandig zijn in het verkeer verliest deze fiets zijn waarde niet. Boodschappen blijven immers een noodzaak. Bovendien kan je op deze fiets gemakkelijk een volwassen persoon meevoeren. Een leuk alternatief voor de auto om een avondje op stap te gaan.

In de rubriek Longtail (cargo)bikes lijsten we de voor- en nadelen van deze fietsen op én geven we tips over waar je het best op let tijdens het kiezen van de juiste longtail bike. Ben je al overtuigd dat dit het type fiets is dat je wil, dan vind je hier het huidige marktaanbod wat longtail cargo-bikes betreft. Lees je graag ook eens de ervaringen van anderen? Ga dan zeker ook eens kijken bij de blogs voor het verhaal van Reen en Ester