Fietsen met kinderen kampeerweekend 2018

 

Voor deze editie van het Fietsen met Kinderen Kampeerweekend trekken we naar Harskamperdennen in Kootwijk, bij natuurgebied de Veluwe. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni komen daar fietsgezinnen samen om hun ervaringen uit te wisselen, bij te praten, te fietsen (uiteraard!) en te spelen.

Sfeer en fun staan voorop. Het concept is zeer eenvoudig: een weekend op een camping voor gezinnen die met kinderen op fietsvakantie (willen) gaan. Informatie met elkaar delen over materiaal en fietsroutes terwijl de kinderen samen spelen en ontdekken dat zij niet de enigste op aarde zijn waarvan de ouders per se met de fiets op vakantie willen.

De natuurcamping is een vredig lustoord voor de ware kampeerder. Hier draait het om het 'pure kamperen', zonder opsmuk. Het buitenleven en de natuurbeleving staan hier centraal. Eind de jaren vijftig gaf de overheid de opdracht aan Staatsbosbeheer om een 'voorbeeldterrein' voor verblijfsrecreatie te ontwerpen. in 1961 werden de poorten voor het eerst geopend. Nu, ruim vijftig jaar later, wordt er nog steeds gekampeerd. 
Natuurgebied de Veluwe kan direct vanaf het terrein ontdekt worden. Het dorpje Kootwijk, Kootwijker Zand en Radio Kootwijk liggen op loop- en fietsafstand.

Programma

Het programma (geheel vrijblijvend) ziet er in grote lijnen zo uit:
Vrijdag: aankomst, kennismaken en bijpraten
Zaterdag: fietstocht naar een speeltuin, picknick lunch en de namiddag houden we voor de uitwisseling van ervaringen omtrent de thema's gereedschap, eten, vermaak en ochtendroutine. ‘s Avonds zitten we bij elkaar om te koken en eten.
Zondag: fietsparcours voor de kinderen en kopje koffie om het weekend af te sluiten.

Kosten

Alle kampeerkosten, inclusief eten en drinken, zijn voor eigen rekening.

Aanmelden

Deelnemen aan het weekend? Tof! Aanmelden doe je op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..

Meer informatie?

Neem dan contact op via: Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien.

Tot dan!

Pieter & Cynthia 
Sabine en Frederik