Fietstrui vol met snoep

LAND/REGIO: gefietst Denemarken, België, Oostenrijk en Nederland
LEEFTIJD KIND(EREN): 5 en 7 jaar
PERIODE: 2,5 maand


Gerben Vercammen (7) gaat al 2270 kilometer lang met zijn ouders mee op fietsvakantie. Eerst in een fietskar, later op de aanhangfiets en inmiddels ook op eigen kracht. De teller van Myrthe Vercammen (5) staat op 1830 kilometer. Ze fietste onlangs tijdens een dagtocht twintig kilometer op haar eigen fiets.

 GERBEN:

“De laatste keer zijn we thuis in België vertrokken en daarna hebben we meer dan vijfhonderd kilometer in Nederland gefietst. We zijn dan naar Toverland geweest. Nederland was het leukste en Toverland het aller-allerleukst! Ik heb er toverdrank gedronken en toen was ik een beetje gehypnotiseerd!

Ik fiets op mijn eigen fiets en dat vind ik heel, heel leuk. Ik mag dan mijn coureurspak aandoen. Ik heb twee broeken en drie truitjes, en soms moet ik ook mijn helm opzetten. Vooral die truitjes zijn super, want er zitten veel zakken in die ik stiekem volstop met snoep!

Wij kamperen meestal op campings, maar af en toe ook in een bos. Dan zoeken we een plekje bij een rivier zodat mama water heeft om mee te koken. Toen we een keer ’s nachts in het bos sliepen, kwam er een rat naar onze tent! Die heeft een groot gat in de tent gebeten, zodat we een nieuwe moesten kopen.

Ik haat het wanneer ik val met mijn fiets. Tijdens de laatste vakantie ben ik zo hard op mijn buik gevallen dat ik er nu nog altijd een litteken van heb, zelfs nu de school allang terug begonnen is… Kijk, hier zie je het nog.” Gerben doet zijn truitje omhoog en wijst met zijn vinger naar een rode plek op zijn buik. “Ik ben toen bovenop mijn fiets gevallen en dat deed heel veel pijn.

Soms zijn er veel andere kindjes op de camping en daar speel ik dan mee. In Nederland heb ik samen met andere kinderen in een rivier gespeeld. Er was een hoge springplank waar ik af kon springen. Ik mag op vakantie heel veel ijsjes eten: elke dag één! De beste ijsjes hebben ze in Nederland.

Ik zou graag eens naar Spanje gaan. Mama en papa wilden er met ons eens een lange tijd naartoe, maar dat hebben we toen niet gedaan omdat het te duur was. Ik zou heel graag eens bij Sinterklaas op bezoek gaan. Ik weet wel niet waar hij woont, dus dat zou ik moeten opzoeken.”

MYRTHE:

“Het land van de vorige fietsvakantie (Nederland, red.) was echt het leukste. We hebben toen in het bos een tentje van takken gemaakt. Daar speelden we ziekenhuisje en de bladeren van de bomen waren de pleisters. We zijn ook naar de zee geweest. Ik speel met mama en papa of met mijn broer. Ik verveel me soms wanneer mijn broer niet met me speelt en wanneer ik geen vriendjes heb. Soms is het ook te warm om te spelen, of regent het. Ik kan dan alleen maar stil blijven zitten en dat is niet leuk.”

Tekst: Bianca Foets; Beeld: Gunther Vercammen en Diane Brems
Bron: De Wereldfietser/De Vakantiefietser, winter 2014

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *