Blogs en websites

LAND/REGIO: Nederland > de wereld
LEEFTIJD KIND(EREN): 1 en 4 jaar


Lange vluchten, dreinende kinderen, jetlags, tropische ziektes en een berg CO2 uitstoot. Voor de kinderen hoef je het niet te doen. En als je toch drie maanden sabbatical hebt kan je het ook anders aanpakken. Elsbeth en Oscar stappen daarom op de bakfiets. Wie bedenkt er nou zoiets?

bakfietsvakantie.nl

LAND/REGIO: België > Nederland
LEEFTIJD KIND(EREN): 9 en 11 jaar


Renske is 11 jaar en gaat al voor de vierde keer met oma en opa fietsen. Maar dit is de eerste keer dat ze naar het buitenland gaan. Van Sint-Truiden naar Amsterdam! Zus Lotte is 9 jaar. Voor haar is het ook de vierde keer dat ze mee gaat fietsen. Samen vertellen ze hun avontuur op hun blog: Renske schrijft, Lotte maakt de foto’s. En de opa en oma, Marc & Marie-Jose? Dat zijn echte wereldfietsers, zij fietsten al tot in Signapore.

met-oma-en-opa-naar-amsterdam.blogspot.com

LAND/REGIO: België
LEEFTIJD KIND(EREN): 2 en 4 jaar

Reen en Ester zijn twee jonge mama’s die op zoek waren naar de ideale oplossing om zich vlot te verplaatsen met twee kinderen, in het stad en daarbuiten. Ook het meenemen van extra materiaal, het gebruiksgemak en duurzaamheid spelen een belangrijke rol bij hun zoektocht om de ideale fietscombinatie. Hun verhalen lees je hier:

maisonslash.be/early-adopter/longtail-cargo-bike
esterdepret.be/longtail-cargobike

LAND/REGIO: Nederland > Peking
LEEFTIJD KIND(EREN): 1 jaar en ouder

Familie de Vries fiets met hun tandem gefaseerd richting China. Van Utrecht naar Peking om precies te zijn. Elk jaar komt er dus een etappe bij. Hun avontuur startte in 2014 en ze hebben inmiddels hun derde etappe afgelegd. Voor het laatst met zijn drietjes want als alles goed gaat zijn ze binnenkort met z’n vieren. Hoe hun avonturen verlopen lees je op hun blog. 

utrechtnaarpeking.blogspot.be

LAND/REGIO: Marokko, Spanje, Portugal, Frankrijk, België
LEEFTIJD KIND(EREN): 5 jaar


Nesta gaat graag op safari. Niet met de jeep maar mee op de fiets van mama en papa. In 2016 fietsten Heidi, Steven en Nesta van Marokko naar huis. Woestijn, bergen, kust, warmte, hitte, droogte en nattigheid, van alles wat. Drie jaar eerder gingen ze al op fietsavontuur van Las Vegas naar Canada. 

https://nestafari.wordpress.com 

LAND/REGIO: Nederland, Duitsland,Oostenrijk, Zwitserland, Italië
LEEFTIJD KIND(EREN): 2 en 4 jaar

Family Munsters on the road! De Droom van Heidi en haar man gaat in vervulling: samen met hun twee kinderen naar Rome feitsen. In 2 maanden trappen zij van hun huis in Deurne helemaal tot in Rome. Wil je graag weten hoe hun avontuur verloopt? Volg dan hun blog.

https://munstersontheroad.blogspot.be/ 

LAND/REGIO: Nederland
LEEFTIJD KIND(EREN): 4 en 6 jaar


Dit gezin vindt het leuk om actief bezig te zijn tijdens hun vakanties. Fietsvakanties zijn dus helemaal hun ding. Afgelopen mei trokken ze ondanks de slechte weersvoorspellingen richting Salland. Ter compensatie overnachtten ze in trekkershutten met verwarming.

http://actievevakantiemetkinderen.jouwweb.nl/fietsen-salland-mei-2016

LAND/REGIO: Europa: België, Groot Brittannië, Ierland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen, Polen, Nederland
LEEFTIJD KIND(EREN): 7 en 8 jaar


Velen dromen ervan, sommigen doen het… Annelies, haar man Björn en hun twee kinderen Vic en Liv reizen sinds juli 2016 14 maanden lang met de fiets door Europa. Volg hun avontuur via Annelies haar blog en/of videokanaal.

http://annelyse.be/tourdeurope
https://www.youtube.com/user/anneliesclaes

LAND/REGIO: Luxemburg, Frankrijk > Jura
LEEFTIJD KIND(EREN): 5 en 7 jaar

“Waarom het de Jura werd, heeft te maken met toeval en opportuniteiten. Vrienden van ons zochten iemand die hun auto naar daar wou brengen, want zij zouden graag terug fietsen. Daar wij naar goede gewoonte nog niets beslist hadden, enkel dat het weer een fietsvakantie werd, waren we gewillig slachtoffer. Wij fietsen dus terug. Als alles goed gaat, kamperen we onderweg even samen, ergens halverwege. Simpel en geniaal, het Car-Fietsreis-Pool idee. Zou niemand daar een app voor kunnen ontwikkelen?”

https://barbaarbazaar.wordpress.com/tag/jura/
(onderaan beginnen lezen)

LAND/REGIO: Frankrijk, Groot-Brittannië > Engeland
LEEFTIJD KIND(EREN): 5, 10 en 11 jaar

“We maakten al eerder korte tripjes maar nu was het voor echt! Op fietsvakantie voor drie weken! We fietsten van Gent naar Engeland en langs de Franse Westkust terug naar huis. Er kwamen twee ferry’s en twee treinen aan te pas maar de volledige 875km trapten we zelf bij elkaar. Met veel genieten en doorbijten, met veel mopjes en natuurschoon om ons heen om na 20 dagen met een stel stevige kuitspieren, gekweekt zitvlees en heerlijke herinneringen terug thuis te komen.”

http://meisjesmama.blogspot.be/2016/07/witte-zwanen-zwarte-zwanen-wie-gaat-er.html

LAND/REGIO: België > Oost-Vlaanderen >Vlaamse Ardennen
LEEFTIJD KIND(EREN): 5, 10 en 11 jaar

“Afgelopen zomer in Italië was het besluit al gevallen, zeker toen we een koppel fietsreizigers zagen arriveren op de camping. Wij waren zo verschrikkelijk jaloers. En de kinderen ook. We zouden de volgende zomervakantie op fietsvakantie gaan!”

meisjesmama.blogspot.be/2016/05/fietsen-en-kamperen-in-de-vlaamse.html 

LAND/REGIO: Nederland > Veluwe + België en Duitsland > Eiffel
LEEFTIJD KIND(EREN): 3 en 5 jaar


“De vakantie start met een avontuur een week voor vertrek. We mogen de gehuurde bob-yak ophalen en proberen het karretje aan de fiets te hangen. Daarvoor moeten we de bagagedrager verwijderen, maar dat hadden we gedacht. Wat niet was ingecalculeerd: de bout van de drager wil niet los. Er moet een metaalboor aan te pas komen…” Na de Veluwe kozen J en D voor hun eerste buitenlandse fietsvakantie voor de Eifel.

actievevakantiemetkinderen.jouwweb.nl

LAND/REGIO: verschillende tochten doorheen Frankrijk
LEEFTIJD KIND(EREN): van 5 maanden tot 11 jaar


Meer dan 10.000 km hebben Peter en Ester inmiddels in Frankrijk gefietst, waarvan 6800 km met Pelle en Elise. Goed voor zo’n 165 Franse campings die uitgetest zijn… Vas-y!

peterester.nl

LAND/REGIO: Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje
LEEFTIJD KIND(EREN): 7 en 9 jaar

Ellen en Pieter-Bas delen een passie voor het maken van langere trektochten en het pelgrimeren. Met Fenna erbij fietsen ze naar Santiago en terug. Met Thije er ook bij zoeken ze het dichter bij huis, maar nog steeds op de fiets. Rondje IJsselmeer, de Elfstedentocht, de Vennbahn en nog een paar andere kleine tochten. In 2015 pakken ze het pelgrimeren weer op en fietsen ze van Le Puy en Velay naar Lourdes.

8feetforward.com

LAND/REGIO: Frankrijk
LEEFTIJD KIND(EREN): 8 en 6 jaar


Aantal dagen vakantie: 20.
Aantal fietsdagen: 14.
Aantal kilometer gefietst: 527 km.
Route: fietsen langs de Loire, citytrip in Nantes en verder langs de Vélodyssée-kustroute. 

annelyse.be/tag/loire2015

LAND/REGIO: Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen
LEEFTIJD KIND(EREN): 1, 4 en 5 jaar


De familie Sanders fietste 15 weken lang noordwaarts, langs de North Sea Cycling Route richting Scandinavië. Ze vertrokken toen de fruitbomen nog volop hun bladeren moesten krijgen en keerden terug langs bomen vol kleine vruchten. Intussen beleefden ze fantastische avonturen.

sandersgoingnorth.blogspot.be

LAND/REGIO: Zuid-Europa
LEEFTIJD KIND(EREN): 3, 6 en 8 jaar


Drie straffe broers trokken een schooljaar lang samen met mama en papa op avontuur door Zuid-Europa. Niet zomaar met de auto of in de bus, maar hard zwoegend op hun fietsen! In de grote, rode, waterdichte fietstassen hing alles wat zij gedurende een jaar nodig hadden: warmte, vriendschap, schoolgerief, een klein beetje twijfel, maar vooral vertrouwen en doorzettingsvermogen om altijd en overal plezier te maken. En écht blij te zijn.

www.komaan-trappen.be

LAND/REGIO: Frankrijk, Nederland, Zwitserland, Duitsland, Oostenrijk, GB > Schotland, Luxemburg, Noorwegen
LEEFTIJD KIND(EREN): vanaf 2 jaar


Toen Finn erbij kwam besloten Ruth en Guido te blijven doen wat ze altijd gedaan hebben: op fietsvakantie gaan. Eerst met een chariot fietskar (tot ongeveer 3,5 jaar), daarna met een aangepaste Weehoo iGo trailer. De voorbije jaren vooral naar Schotland, Duitsland en België. Plannen voor Noorwegen liggen klaar.

www.finnschmidt.nl/reizen

LAND/REGIO: Verenigde staten
LEEFTIJD KIND(EREN): 2 jaar


Hans en An besloten vier maanden te gaan fietsen tussen de hamburgers, bizons, cowboys en indianen. Jawel, in de Verenigde Staten en Canada. Samen met Warre, hun zoontje van 2.

waariswarre.blogspot.be

LAND/REGIO: België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk, Noorwegen, Thailand, Laos, Cambodja en China
LEEFTIJD KIND(EREN):

Ellen en Hans kennen elkaar van het buiten klimmen, maar dat is voorlopig on hold gezet. Fietsen is in de plaats gekomen. De wereld traag zien voorbij glijden geeft innerlijke rust aan mama en papa. De kinderen genieten van het samen zijn, tentje opstellen, kampvuur, buiten koken, een onverwacht dier, tijd voor vragen, tijd voor niks te moeten doen en niks te moeten zeggen. Na België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Noorwegen werden de binnenbanden inmiddels ook geplakt in Thailand, Laos en Cambodja.

www.tangatanga.com/fietsenmetkinderen

LAND/REGIO: GB, Frankrijk, Duitsland, Noorwegen, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Slovenië, Nederland, Griekenland, Denemarken en Polen
LEEFTIJD KIND(EREN): vanaf 1 jaar

Fosse gaat al van jongsaf mee op de fiets. Eerst in de fietskar en later op de Hase Trets. Als we hem vertellen dat we op vakantie gaan, vraagt hij: “waar gaan we heen fietsen?” Zo stonden we met z’n drieën al op de Mont Ventoux en fietsten we door het noorden van Noorwegen. Recenter ging het richting Polen en Oostenrijk.

claarenjoanne.blogspot.be/p/fietsvakanties.html